Zobacz Restauracja Vivandier w serwisie saladlaciebie.pl
ul. Łowicka 37
02-502 Warszawa
restauracja@vivandier.pl
(22) 423 44 40
(22) 224 54 54
pieczec
Menu Wielkanocne

 

Karta wielkanocna

 

Przystawki

 

 

Faszerowany szczupak z musem z kaparów
i liści kolendry

31 zł

 

 

Śledzie w oleju z cebulą oraz pod jabłkiem w śmietanie

27 zł

 

 

Drobno siekany tatar z sandacza i jesiotra
podany na liściach młodego szpinaku

39 zł

 

 

Pasztet z dziczyzny z brusznicą i marynatami

32 zł

 

 

Talerz mięs pieczonych:

-karkówka marynowana w musztardzie Dijon i tymianku,

-schab z wędzoną śliwką,

-boczek zawijany z majerankiem i czosnkiem

26 zł

 

 

Faszerowane jaja:

– zasmażane w skorupkach z pieczarkami

– z wędzonym łososiem

15 zł

 

 

Sałata z jajami przepiórczymi i sosem jogurtowym ze szczypiorkiem

25 zł

 

Zupy

 

 

Tradycyjny barszcz biały z kiełbasą i jajem

20 zł

 

 

Rosół z domowym makaronem i świeżym lubczykiem

18 zł

 

 

Zupa migdałowa z musem jagodowym

25 zł

 

 

Dania główne

 

 

Filet z miętusa królewskiego podany z sosem lawendowym,
ryżem i fasolką szparagową

53 zł

 

 

Polędwiczki królicze na sosie śmietanowym ze świeżymi ziołami,
podane ze szparagami i kluskami kładzionymi

64 zł

 

 

Comber z sarny na sosie żurawinowym z zasmażanymi kopytkami

i marynatami

82 zł

 

 

Udziec indyka pieczony w pomarańczach
z glazurowaną marchewką i kopytkami

49 zł

 

Desery

 

 

Baba piaskowa

14 zł

 

 

Mazurek kajmakowy

20 zł

 

 

 Keks

18 zł

 

 

 

 
 

Na specjalne życzenie naszych Gości proponujemy pieczony

w całości drób, który serwuje przy stole nasz Szef Kuchni:

 
 

 

 

 
       

 

Indyk (dla 8 osób)

400 zł

 

 

Gęś (dla 6 osób)

350 zł

 

img img img img